zondag 15 mei 2016

Probleemanalyse en theoretisch kader

Na het afronden van LA2 nu aan de slag met de probleemanalyse en theoretisch kader. Hier ging een sessie met medestudenten - én collega´s Mirjam en Ilse aan vooraf: waar gaat ons onderzoek over? Kunnen we niet een overkoepelende probleemstelling of onderwerp kiezen en dat uitsplitsen in deelvragen? Dat vond eenieder en ook onze directeur een prima idee: aldus ga ik aan de slag met onderzoekend leren (een mooi verlengstuk van LA2), Mirjam en Ilse met samenwerking en betrokkenheid.

De inhoud van de probleemanalyse was weer een hele switch vergeleken met de verschillende deelproducten van LA2, inclusief het herontwerp. Gelukkig bood de LA5-Glog (geweldig concept, ben blij dat ik dat heb meegenomen vorig leerarrangement) veel hulp, vooral het voorbeeld van Iris. aan de hand van dat model ben ik gaan schrijven en na twee feedbacksessies van Mariëlle denk ik dat ik een heel eind ben gekomen.

Het theoretisch kader was een trip down memory lane. Het maken van een kapstok/structuur van (de te vinden) inhoud, zoeken naar literatuur en uitwerken van info deed me erg denken aan het visiestuk. Ik merkte dat het razendsnel ging, ik er daarom plezier in kreeg en me realiseerde dat ik er waarschijnlijk meer van opgestoken had dan ik aanvankelijk wilde denken. Nu nog de eerste feedback van Iris en Mariëlle om dit te bevestigen...